Wat verandert er op 1 januari 2016?

MAALTIJDCHEQUES

In het sectorakkoord (distributie) van afgelopen zomer is er een brutropremie van €250 voorzien voor voltijdsen (pro rata voor part-timers). Deze premie hebben wij, jullie afgevaardigden omgezet in een verhoging van de maaltijdcheques. Deze gaan vanaf 1 januari van €2,50 naar €4,00 en jullie krijgen per 7 gewerkte uren één cheque. Bovendien blijft de werknemers bijdrage hetzelfde enkel de werkgever betaalt iets meer. Wanneer je electronische kaart gestolen wordt, of je verliest ze dan zal de werkgever je tot 3x gratis een nieuwe geven daarna draai je er zelf voor op.

Belangrijk voor nieuwe werknemers: pas na 6 maanden krijg je maaltijdcheques.

KINDERCHECHEPREMIE

2) Vanaf 2016 tot 2017 wordt het dagbedrag voor de tussenkomst voor kinderopvang vanuit het Sociaal Fonds opgetrokken van €1 naar €2 per dag aanwezigheid van het kind. Graag meer info, surf naar pc311.

UURROOSTERS

3) Je leidinggevende is vanaf 2016 verplicht om steeds 4 uurroosters uit te hangen. Dwz, het lopende rooster + de 3 daarop volgende. Éénmaal je het uurrooster hebt getekend mag dit enkel nog wijzigen met jouw goedkeuring.

WEEKENDS

4) In al onze winkels vanaf 5 personeelsleden (werk- en jobstudenten) meegerekend heeft iedereen recht op 8 vrije weekends muv je verlof. We spreken over weekends dwz zaterdagen en zondagen, want in vele steden zijn er zondagsopeningen.

In winkels met minder dan 5 medewerkers blijft het 7 zaterdagen voor voltijdsen en 4 voor deeltijdsen.

OVERUREN

5) voor part-timers met een variabele uurroosters, mogelijkheid om bijkomende uren uitbetaald te krijgen of ze te recuperen binnen de 12 maanden die volgen op het kwartaal waarin ze werden gepresteerd.

OUTPLACEMENT

6) Wanneer je ontslagen wordt dan heb je 2 regelingen voor het recht op outplacement:

° werknemers met minstens 30 weken opzeg bij ontslag: daar is er recht op outplacement ongeacht de leeftijd.

° de regeling voor werknemers met minder dan 30 weken opzeg bij ontslag: daar is er enkel (met een aantal uitzonderingen) recht op outplacement vanaf 45 jaar.

En vanaf 2016 is dit niet meer vrijwillig, je moet op het aanbod ingaan, tenzij je een geldige reden hebt, bovendien worden er 4 weken loon afgetrokken.

Het sollicitatieverlof waar je tijdens je opzegperiode recht op hebt moet hiervoor ook gebruikt worden.


Recente berichten
Volg ons
Er zijn nog geen tags.
Zoek op thema
Archief
  • Facebook Basic Square